Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν  πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στα σχολείο μας, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και σε εναρμόνιση  με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, και με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» υλοποιήσαμε εντός του σχολικού ωραρίου  αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά).
Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων,  αναπτύχθηκαν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες(19ο, 12ο, 8ο και4ο Δημοτικά Σχχολεία Σερρών) στο αθλητικό κέντρο Ομόνοιας.

Τις παραπάνω δραστηριότητες  προγραμμάτισαν και εφάρμοσαν   οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του Γυμναστή μας Γιώργου Τερζίδη.

  

Free Lightbox Gallery

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη έχει οριστεί η 6η Απριλίου, από τον ΟΗΕ. Η επιλογή της 6ης Απριλίου έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896. Στο Σχολείο μας για να εορτασθεί η ημέρα αυτή, έγινε σχετική αναφορά από την κ. Ντίνα Δρακούλη και οι μαθητές βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία κρατώντας τη λευκή κάρτα, σύμβολο της αποδοχής του αθλητισμού ως παγκόσμιας γλώσσας που μπορεί να προωθήσει την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και την ανεκτικότητα. Οι αξίες του αθλητισμού, όπως η ομαδικότητα, η δικαιοσύνη, η πειθαρχία, ο σεβασμός του αντιπάλου και των κανόνων, υποστηρίζονται και προβάλλονται συστηματικά στο Σχολείο μας, καθώς ενισχύουν την αλληλεγγύη ανάμεσα στους μαθητές και την ειρηνική συνύπαρξη.