Τα τμήματα των Β,Γ, και Δ τάξεων του σχολείου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων,  τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και τον Δήμο Σιντικής  υλοποίησε  εκπαιδευτική δράση για τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κερκίνης.

Η Δ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο χωριό Ελαιώνας Σερρών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν αρχικά οι μαθητές-τριες να ανατρέξουν στην ιστορία και να θαυμάσουν πόσο περίτεχνα και κοπιαστικά κατάφερναν οι παραγωγοί ελιάς να παράγουν το λάδι, καθώς επισκέφτηκαν το παλιό λιθόκτιστο υδροκίνητο ελαιοτριβείο, που λειτουργεί πλέον ως Μουσείο. Κι από την άλλη, να γνωρίσουν τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής του λαδιού στο νέο ηλεκτροκίνητο ελαιοτριβείο της περιοχής. 
Το ευλογημένο αυτό δέντρο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό μας, αφού ανέκαθεν, αποτελούσε για τη χώρα μας σύμβολο ειρήνης, ευημερίας, γονιμότητας και ευφορίας αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης στο μάθημα της Γλώσσας και συνδέθηκε διαθεματικά με εργασίες καθώς και με τη συγκεκριμένη επίσκεψη. 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δρόμοι επικοινωνίας και ενημέρωσης», του σχετικού κεφαλαίου της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου -13 Φεβρουαρίου- οι μαθητές της Δ΄τάξης επισκέφθηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Σερρών.

 

Στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος και της ενότητας για τον πολιτισμό, οι μαθητές της Δ΄τάξης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων.