Σχετικά με την επιλογή αναδόχου τουριστικού πρακτορείου, για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ` τάξης στην Αθήνα από 28 έως 30 Μαϊου 2020:

Παραλάβαμε  σφραγισμένες προσφορές από έξι τουριστικά πρακτορεία. Στις 12:30 συνεδρίασε η τριμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε με το αριθμ. 26/3-2-2020 πρακτικό του Διευθυντή του σχολείου.

Με βάση τα ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, επέλεξε τρεις προσφορές(κατά σειρά προτεραιότητας).

Η ολομέλεια των συνοδών γονέων που θα συγκλιθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 θα εγκρίνει την καλύτερη προσφορά.

Η ανακοίνωση της τελικής επιλογής θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας  αμέσως μετά τη λήξη της ολομέλειας των γονέων, δηλαδή το απόγρυμα της ίδιας ημέρας.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου οι τάξεις Β΄, Γ΄ και Δ΄ του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο διαδραστικό θεματικό πάρκο με τίτλο "Θεοί του Ολύμπου", που βρίσκεται σε περίπτερο στον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν μια διαδραστική παρουσίαση των δώδεκα θεών που περιελάμβανε εκθέματα, προβολές και δρώμενα. Ήταν μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Ελληνικής Μυθολογίας.

Οι τάξεις Γ και Ε του σχολείου μας επισκέφτηκαν το κινηματοθέατρο "Αστέρια" και ξεναγήθηκαν στην έκθεση των Σερραίων ζωγράφων και γλυπτών, που οργάνωσε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν.Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 
Η δράση περιελάμβανε εκτός από την έκθεση ζωγραφικής και εικαστική δημιουργική έκφραση για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κύριος στόχος της επίσκεψης είναι να γίνει η τέχνη της ζωγραφικής τμήμα της καθημερινότητάς μας και να αναπτυχθεί μια ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους Σερραίους δημιουργούς και τους μικρούς  μαθητές.

Ο ζωγράφος Μπακιρτζίδης Γιάννης, εξήγησε στους μαθητές/τριες πώς οι ζωγράφοι ακολουθώντας τις δικές του διαδρομές ο καθένας, μεταφέρουν μέσα από τα έργα τους τις εμπειρίες, τις αντιλήψεις, τις προσδοκίες, τα συναισθήματά τους.
Οι μαθητές/τριες αποτύπωσαν στο τέλος, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σε μια λευκή κόλλα χαρτιού, ένα αερόστατο, όπως τους πρότεινε ο ζωγράφος. Η απλή απόδοσή του με ένα ορθογώνιο και έναν κύκλο ήταν πολύ εύκολη για κάθε μαθητή. Υπήρξε η διάθεση στους περισσότερους να χρωματίσουν το αερόστατό τους όπως οι κυβιστές,, που φάνηκε να τους εντυπωσίασαν.
Τις εργασίες τους μπορείτε να δείτε στο VIDEO "Αερόστατα" https://drive.google.com/file/d/1UGIgrvGts-oqPDQX3ov0R0eyQvQMmpMv/view?usp=sharing 

 

Τα τμήματα των Β,Γ, και Δ τάξεων του σχολείου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων,  τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και τον Δήμο Σιντικής  υλοποίησε  εκπαιδευτική δράση για τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κερκίνης.

Η Δ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο χωριό Ελαιώνας Σερρών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν αρχικά οι μαθητές-τριες να ανατρέξουν στην ιστορία και να θαυμάσουν πόσο περίτεχνα και κοπιαστικά κατάφερναν οι παραγωγοί ελιάς να παράγουν το λάδι, καθώς επισκέφτηκαν το παλιό λιθόκτιστο υδροκίνητο ελαιοτριβείο, που λειτουργεί πλέον ως Μουσείο. Κι από την άλλη, να γνωρίσουν τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής του λαδιού στο νέο ηλεκτροκίνητο ελαιοτριβείο της περιοχής. 
Το ευλογημένο αυτό δέντρο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό μας, αφού ανέκαθεν, αποτελούσε για τη χώρα μας σύμβολο ειρήνης, ευημερίας, γονιμότητας και ευφορίας αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης στο μάθημα της Γλώσσας και συνδέθηκε διαθεματικά με εργασίες καθώς και με τη συγκεκριμένη επίσκεψη.