Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικές επισκέψεις
Εμφανίσεις: 419

 

Τα τμήματα των Β,Γ, και Δ τάξεων του σχολείου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων,  τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και τον Δήμο Σιντικής  υλοποίησε  εκπαιδευτική δράση για τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κερκίνης.

Στόχος της δράσης ήταν η προαγωγή του εθελοντισμού, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των μαθητών για την προστασία της φύσης, ώστε να λειτουργήσουν αργότερα  ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, στους συμμαθητές τους και στους γονείς τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, επισκεφτήκαμε το λιμανάκι της Λιβαδιάς όπου παρατηρήσαμε σπάνια είδη πουλιών με τη βοήθεια οπτικών μέσων που μας διέθεσε ο  Φορέας  Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης. Παράλληλα κάποιες ομάδες καθάρισαν επιλεγμένα σημεία από σκουπίδια που θα επέπλεαν στη λίμνη μετά την επερχόμενη  αύξηση της στάθμης των υδάτων.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο λιμάνι του χωριού  Κερκίνη όπου παρουσιάσαμε τις εργασίες που δημιουργήσαμε στην τάξη και την ώρα των Τεχνικών και τραγουδήσαμε τραγούδια γραμμένα από μαθητές του σχολείου μας και μελοποιημένα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μας.

Τελευταίο σημείο επίσκεψης ήταν το χωριό Λιθότοπος όπου ξεναγηθήκαμε σε μια μικρή φάρμα με ζώα της ελληνικής πανίδας αλλά και κάποια πιο σπάνια είδη πτηνών και θηλαστικών.

 

Η δράση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Κερκίνης, συμμετείχαν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

Δημοτικό Σχολείο Κερκίνης, Δημοτικό Σχολείο Άνω Ποροΐων, Γυμνάσιο Λιβαδιάς, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και το ΕΕΕΕΚ Σερρών.