Οι τάξεις Γ και Ε του σχολείου μας επισκέφτηκαν το κινηματοθέατρο "Αστέρια" και ξεναγήθηκαν στην έκθεση των Σερραίων ζωγράφων και γλυπτών, που οργάνωσε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν.Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 
Η δράση περιελάμβανε εκτός από την έκθεση ζωγραφικής και εικαστική δημιουργική έκφραση για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κύριος στόχος της επίσκεψης είναι να γίνει η τέχνη της ζωγραφικής τμήμα της καθημερινότητάς μας και να αναπτυχθεί μια ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους Σερραίους δημιουργούς και τους μικρούς  μαθητές.

Ο ζωγράφος Μπακιρτζίδης Γιάννης, εξήγησε στους μαθητές/τριες πώς οι ζωγράφοι ακολουθώντας τις δικές του διαδρομές ο καθένας, μεταφέρουν μέσα από τα έργα τους τις εμπειρίες, τις αντιλήψεις, τις προσδοκίες, τα συναισθήματά τους.
Οι μαθητές/τριες αποτύπωσαν στο τέλος, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σε μια λευκή κόλλα χαρτιού, ένα αερόστατο, όπως τους πρότεινε ο ζωγράφος. Η απλή απόδοσή του με ένα ορθογώνιο και έναν κύκλο ήταν πολύ εύκολη για κάθε μαθητή. Υπήρξε η διάθεση στους περισσότερους να χρωματίσουν το αερόστατό τους όπως οι κυβιστές,, που φάνηκε να τους εντυπωσίασαν.
Τις εργασίες τους μπορείτε να δείτε στο VIDEO "Αερόστατα" https://drive.google.com/file/d/1UGIgrvGts-oqPDQX3ov0R0eyQvQMmpMv/view?usp=sharing