Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (6-21 Οκτωβρίου) παρουσιάστηκε στους μαθητές του Σχολείου μας, από την κ. Αναγνωστίδου Μαρία, μια σειρά Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων που έχουν εκπονηθεί από ομάδα ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μέσα από τα μαθήματα αυτά, ο μαθητής εξοικειώνεται με τις βασικές αρχές προγραμματισμού παρακολουθώντας βίντεο, τα οποία συνοδεύονται από εργασίες σε τάμπλετ, με το πρόγραμμα scratchjr. Η σειρά μαθημάτων βρίσκεται στον σύνδεσμο https://moocverse9.webnode.gr/mathemazimas/

Ως συνέχεια αυτής της παρουσίασης, ο κ. Σπένδας Απόστολος έδειξε στους μαθητές το πρόγραμμα scratch το οποίο, όπως και το scratchjr, αποτελεί την εισαγωγή για πιο πολύπλοκες γλώσσες προγραμματισμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ που έχει στόχο να τονώσει το ενδιαφέρον για την ψηφιακή παιδεία, με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στηρίζει την Εβδομάδα Κώδικα, ενθαρρύνει ιδιαίτερα τα σχολεία να συμμετέχουν με σχετικές εκδηλώσεις.