Εκτύπωση
Κατηγορία: Παρουσιάσεις
Εμφανίσεις: 1041

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας, με πρωτοβουλία της κ. Ελένης Σαμαρά, εκδήλωση με καλεσμένο τον Βραζιλιάνο καθηγητή Ελληνικών, δρ Φιλολογίας, σε πανεπιστήμια της Βραζιλίας, Theo de Borba Moosburger.

Ο καλεσμένος μας μεταξύ άλλων μας είπε ότι πληροφορείται τα πάντα για την Ελλάδα και ασχολείται και με τα αρχαία και με τα νεοελληνικά, τα οποία πραγματικά μιλάει υπέροχα. Μας είπε ακόμα ότι υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια στην Βραζιλία όπου διδάσκεται η αρχαιοελληνική γλώσσα, στο πλαίσιο της κλασσικής φιλολογίας. Το ενδιαφέρον για τα νέα ελληνικά όμως είναι κάτι σπάνιο. Ο ίδιος έχει μεταφράσει Παπαδιαμάντη , Ελύτη και Σεφέρη στα Πορτογαλικά. Ευχαριστούμε τον κ. Κιορίδη, σύμβουλο φιλολόγων, που μεσολάβησε για να γίνει αυτή η εκδήλωση.


Παράλληλα, για τον εορτασμό της ημέρας, οι μαθητές επέλεξαν ομάδες λέξεων με θέματα όπως: Λέξεις αξίες ζωής, Λέξεις που αγαπούν, Λέξεις που δημιουργούν, Λέξεις που χαμογελούν, Λέξεις που πιστεύουν, Λέξεις που φιλοσοφούν και τις ανάρτησαν στους διαδρόμους του σχολείου. Όλες αυτές οι λέξεις μας έδωσαν την ευκαιρία να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για τον πλούτο και την ομορφιά της γλώσσας μας.