Το σχολείο μας συμμετείχε στον φετινό Μαθητόκοσμο με την ταινιούλα stop motion «Παράλληλοι κόσμοι» και με εικαστική έκθεση με αφίσες που έφτιαξαν οι μαθητές των Γ΄,Δ΄και Ε΄τάξεων, για τον εορτασμό Παγκοσμίων Ημερών. Επίσης στα πλαίσια του Μαθητόκοσμου, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε βράβευση από τον Σύλλογο Δασκάλων «Εμμανουήλ Παπάς» για την  ταινία «Παράλληλοι κόσμοι» και για τον μαθητή Βραχλιώτη Δημήτρη για τη διάκρισή του σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής.

 

Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες του 3ου Δημοτικού Σχολείου πήραν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Παρουσιάστηκαν πρώτοι από το τμήμα σημαιοφόρων των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας οδηγώντας τους με περηφάνια μπροστά από την εξέδρα των επισήμων αλλά και από τους πολίτες των Σερρών.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος & τραγουδιού

“Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019” με θέμα: “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους “

Συχνά, στον κόσμο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυριαρχεί εύκολα η επίκριση, παρά η προσπάθεια για κατανόηση της αντίθετης άποψης ή του διαφορετικού. Με μεγάλη ευκολία παράγεται και υιοθετείται μια επιθετική ρητορική, η οποία δηλητηριάζει πολλές φορές τον εσωτερικό μας κόσμο και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξασκηθούμε στην κριτική ανάγνωση της πληροφορίας, από όπου κι αν προέρχεται και όπου κι αν μεταδίδεται. Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο κόσμο αλληλοσεβασμού και αποδοχής, θεμελιωμένο στην κατανόηση και την αγάπη;

Το τραγούδι των μαθητών με τίτλο «Τις γέφυρες χτίζω», μιλάει για τις σκέψεις που μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους, κρατώντας τους μακριά από πρακτικές μίσους και από τη ρητορική του μίσους. Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν στο μάθημα της Γλώσσας. Τη μουσική συνέθεσε η κ. Χαρά Ηλία, δασκάλα Αγγλικών.

Σταν σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι ¨Τις γέφυρες χτίζω» και το σχετικό ραδιοφωνικό μήνυμα.

https://blogs.sch.gr/managnosti/2019/03/14/611/

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου όλα τα τμήματα του σχολείου μας παρακολούθησαν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Βασιλικό θέατρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το έργο : "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" της Άλκης  Ζέη. 

Την Παρασκευή   21  Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές του σχολείου εκκλησιάστηκαν στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής.

Στις επόμενες διδακτικές ώρες της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων. Παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές της Α και Β τάξεις, απαγγέλθηκαν ποιήματα και η χορωδία ύμνησε το γεγονός της γέννησης με παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια.