Το  Α΄Βραβείο στην κατηγορία animation για την ταινία «Παράλληλοι κόσμοι» πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 του σχολείου μας στα πλαίσια του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Σινεμά, διάβασες;».

Η ταινία που βραβεύτηκε ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού των δύο εκτεταμένων διαθεματικών προγραμμάτων της τάξης, για τη συμπαντική βαρύτητα και την κλιματική αλλαγή, στα πλαίσια των οποίων και δημιουργήθηκε.

Το μήνυμα της ταινίας, που έχει χιουμοριστική διάθεση, εν συντομία είναι: «Μην περιμένεις να μάθεις από τους εξωγήινους για την κλιματική αλλαγή. Ενημερώσου! Δράσε!»

Μπορείτε να δείτε την ταινιούλα στον σύνδεσμο  https://youtu.be/11aDNSm8rTg 

Το σενάριο και οι στίχοι γράφτηκαν από την ολομέλεια της τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, οι μαθητές κατασκεύασαν τις φιγούρες και τα αντικείμενα ενώ για βάση χρησιμοποιήθηκε κατασκευή του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας. Τους προβολείς για τον φωτισμό διέθεσε το Fotoklik και η φωτογράφιση και οι κινήσεις έγιναν από τους μαθητές. Η μουσική σύνθεση του τραγουδιού έγινε από την κ. Χαρά Ηλία, καθηγήτρια Αγγλικών και η μουσική προσαρμογή και η ηχοληψία έγινε από τον κ. Φάνη Ασβεστά, μουσικό του σχολείου μας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Ο Διαγωνισμός  συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την ΕΡΤ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Παρασκευή 10 Μαΐου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο  https://youtu.be/mEB9Ss6pkCg (49:30)