Η τάξη Β2, μαζί με την ομάδα των Διαμεσολαβητών του σχολείου, διοργανώνει έναν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Δεν χτυπάμε! Συζητάμε!». Το θέμα επιλέχθηκε για να συντελέσει στην ανάπτυξη κουλτούρας διαλόγου στο σχολείο μας και να προωθήσει τον θεσμό της Διαμεσολάβησης, ως ειρηνικό τρόπο επίλυσης των διαφορών στον χώρο του σχολείου.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας της γης, τη μεγάλη ξηρασία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, η εκδήλωση και η εξάπλωση των πυρκαγιών είναι πλέον πιο έντονη. Μελετώντας τα φαινόμενα αυτά και αναζητώντας λύσεις ευαισθητοποίησης και προστασίας, οι μαθητές της Ε΄τάξης δημιούργησαν σε συνεργασία και με τον δάσκαλο Πληροφορικής κ. Απόστολο Σπένδα το Ερωτηματολόγιο «Η Φωτιά σε αφορά». Τα ερωτήματα διαμορφώθηκαν στο μάθημα της Γλώσσας και πηγή αναφοράς αποτέλεσε το αντίστοιχο Ερωτηματολόγιο για τις πυρκαγιές, της WWF.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε φέτος ο 3ος ενδοσχολικός Διαγωνισμός Κόμικ για την Κλιματική Αλλαγή, με έμφαση στις Φυσικές Καταστροφές. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και η ποιότητα των έργων έκανε δύσκολη την επιλογή για βράβευση. Πολλά έργα ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας μαθητών, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Η κριτική επιτροπή συγχαίρει θερμά όλους τους συμμετέχοντες και απονέμει τα παρακάτω βραβεία:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

1o ΒΡΑΒΕΙΟ

______________________________________________________________
2o ΒΡΑΒΕΙΟ

 • Νεφέλη Δέμονα Δ1 – Ευγενία Καλογήρου Δ1– Αργυρώ Χατζήογλου Δ1
  Δείτε απόσπασμα από το κόμικ στον σύνδεσμο:
  https://www.youtube.com/watch?v=btmU6l3vfuY&t=10s
 • Παναγιώτα Στασινού Ε2
 • Ιωάννα Στασινού Δ2 – Μυρτίνα Καραϊβάνη Δ2

______________________________________________________________

3o ΒΡΑΒΕΙΟ

 • Ιωάννα ΕμμανουηλίδουΔ1 – Αποστολία Καρανατσίδου Δ1
 • Νεφέλη Αντωνίου Δ1 – Πολυάννα Γκόγκα Δ1

______________________________________________________________
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

 • Κατερίνα Αρβανιτοπούλου Ε1
 • Ελένη Νιζάμη Δ2

______________________________________________________________
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Μελίνα Ζαφειριάδου – Ραφαηλία Δόλκα Δ1
 • Χρύσα Κλειτσιώτη– Βίκυ Ποργιοπούλου- Αναστασία Κλειτσιώτη Δ1
 • Γιάννης Λούλης – Γιώργος Γεωργίου –Ευθύμης Ηλιάδης Δ1
 • Αλίκη Κυριακίδου – Θοδωρής Καραπαναγιωτίδης – Κωνσταντίνος Κηπουρός Δ1
 • Άγγελος Μαδεμλής Δ2
 • Μαρία Μακρή Δ2
 • Χρήστος Μπουραντώνης – Βασίλης Σέμκος – Μανούσος Λύκος –Σταύρος Μπουραντώνης – Θωμάς Προδρόμου – Λουίζα Μανδηλιώτου – Θωμάς Σιάτρας Δ2
 • Φαίδρα Αχουλιά Ε1
 • Κωνσταντίνος Καρακολίδης Β1

Την Παρασκευή 10 Μαΐου η θεατροπαιδαγωγική ομάδα του ΚΘΒΕ παρουσίασε στις τάξεις Ε΄και Δ΄ το πρόγραμμα «Προς την Ελευθερία». Το πρόγραμμα έχει θέμα την πολιορκία του Μεσολογγίου και την ηρωική έξοδο, μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών που είναι τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης. Στα πλαίσια του Έργου «Ήρωες» του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, μελετούμε μαζί με τα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά των ηρώων. Έτσι, η δράση αυτή, καθώς είχε βιωματικό χαρακτήρα και οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας, τους έδωσε την ευκαιρία να προβληματιστούν και να σκεφτούν σε βάθος τις συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε ηρωική συμπεριφορά και τον ρόλο των ηρώων στην αντιμετώπιση κρίσιμων διλημμάτων.

Η Δ2 τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, δημιούργησε τις εργασίες που μπορείτε να δείτε στο βιντεάκι
 
 
Με την εργασία τους αυτή τα παιδιά του Δ2 καλούν όλους τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου μας, καθώς και τους γονείς, για περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο γυρίζει σελίδα!
Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε φέτος στο σχολείο μας, ο 2ος Διαγωνισμός Κόμικ για την Κλιματική Αλλαγή, με πολύ περισσότερες συμμετοχές απ’  ό,τι πέρυσι. Το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό πήρε η Ελένη Νιζάμη από το Γ2 και το Β΄Βραβείο η Κατερίνα Αρβανιτοπούλου από το Δ1. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες για την ωραία δουλειά τους! 

Τα βραβευμένα κόμικς τα μετατρέψαμε σε βίντεο, για να μπορούν να τα δουν όλοι οι μαθητές και βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους

1ο Βραβείο:   https://www.youtube.com/watch?v=_ND8RinLaI4&t=20s

2ο Βραβείο:   https://www.youtube.com/watch?v=T6FNlil4BbI

Όλα τα κόμικς που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό βρίσκονται αναρτημένα στην Εφημερίδα Τοίχου που έχουμε στον διάδρομο του 2ου ορόφου για να μπορούν όλοι να τα διαβάσουν.