Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικό Ρομποτικής (ΜΦΡ) το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Σχολικών Συμβούλων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Η ομάδα Ρομποτικής του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.
Οι μαθητές που εκπροσώπησαν την ομάδα μας είναι οι Γκιλιμανάκη Πασχαλία, Κωφοτόλης Κωνσταντίνος, Μονόχειρ Δημήτρης, Νυχτοπάτης Αντώνης, Πάσχου Ελεάνα και Ραβάνης Κωνσταντίνος. Την ομάδα συνόδεψαν δύο από τα μικρότερα μέλη της, ο Γκιλιμανάκης Απόστολος και ο Τσελέπης Απόλλωνας.
Παρουσίασαν το έργο τους μαζί με άλλες 83 ομάδες από όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να πάρουν μια ικανοποιητική , για πρώτη συμμετοχή, θέση. (45η θέση ανάμεσα στις 84 συνολικά ομάδες). Να σημειωθεί ότι ο ανταγωνισμός είναι τρομερά μεγάλος σε αυτή την κατηγορία και ότι η τελική κατάταξη είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
Η αποστολή των παιχτών κατέβηκε στην Αθήνα με προπονητή τον Δομουχτσή Στέργιο, δάσκαλο του Σχολείου μας. Ο τεχνικός μας Τσελέπης Μανώλης συνόδευσε την αποστολή εκπροσωπώντας τους χορηγούς της ομάδας, οι οποίοι ανέλαβαν τα έξοδα μετακίνησης αλλά και τη γενικότερη τεχνική υποστήριξη της αποστολής.

Οι Λέοντες Σερρών (Ομάδα Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών) πήρε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν, κατάφεραν να διακριθούν και να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στον Μεγάλο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Αθήνα. Διακρίθηκαν μεταξύ των 50 ομάδων που συμμετείχαν καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση. Συγχαρητήρια στα παιδιά και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση.