Ο όμιλος Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού πήρε μέρος στην έκθεση σερραϊκών προϊόντων SEREXPO.

Τα μέλη του ομίλου και μαθητές του σχολείου μας  παρουσίασαν τα ρομποτικά τους μοντέλα. Έθεσαν σε εφαρμογή τεχνικές καθοδήγησης των ρομποτικών κατασκευών τους. 

Παρουσίασαν μάλιστα, και η ρομποτική πίστα που κατασκεύασαν οι συντελεστες του Ομίλου με θέμα "Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών".

 

Ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στην «1η Διαγωνιστική Συνάντηση Μαθητικών Ομάδων Ρομποτικής» που διοργάνωσε ι το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας-Σέρρες σε συνεργασία με το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 3ο Δημοτικό συμμετείχε με δύο ομάδες στον Περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας του WRO Hellas. Τον διαγωνισμό φιλοξένησε το αμερικάνικο κολλέγιο Ανατόλια.

 

 

Οι ομάδες είχαν σαν θεματική τη ζωή στα ελληνικά νησιά. Τα παιδιά που συμμετείχαν ανέπτυξαν τις σκέψεις τους τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού όσο και κατασκευαστικά.

 

Κατασκεύασαν μακέτες διεκπεραίωσης της ιδέας τους πάνω στις οποίες λειτούργησαν οι ρομποτικές τους κατασκευές.

Η πρώτη ομάδα είχε σαν θέμα της την υποστήριξη της κτηνοτροφίας στα ερημονήσια με τη βοήθεια της Ρομποτικής. Το αμφίβιο όχημα που δημιουργήσαμε φροντίζει καθημερινά για τη διατροφή των ζώων που ζουν στις βραχονησίδες.

Η δεύτερη ομάδα μας επέλεξε να ασχοληθεί με διεθνή ζητήματα κατασκευάζοντας το ρομπότ Έλληνας πρέσβης. Οι ενέργειές του βοηθούν στη διατήρηση της ελληνικότητας των βραχονησίδων μας. Το όνομα της ομάδας μας είναι Γαλανόλευκες ζώνες και η  κατασκευή μας φροντίζει να υποδεικνύει την ελληνικότητα του νησιού υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία.

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικό Ρομποτικής (ΜΦΡ) το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Σχολικών Συμβούλων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.