Ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στην «1η Διαγωνιστική Συνάντηση Μαθητικών Ομάδων Ρομποτικής» που διοργάνωσε ι το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας-Σέρρες σε συνεργασία με το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 3ο Δημοτικό συμμετείχε με δύο ομάδες στον Περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας του WRO Hellas. Τον διαγωνισμό φιλοξένησε το αμερικάνικο κολλέγιο Ανατόλια.

 

 

Οι ομάδες είχαν σαν θεματική τη ζωή στα ελληνικά νησιά. Τα παιδιά που συμμετείχαν ανέπτυξαν τις σκέψεις τους τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού όσο και κατασκευαστικά.

 

Κατασκεύασαν μακέτες διεκπεραίωσης της ιδέας τους πάνω στις οποίες λειτούργησαν οι ρομποτικές τους κατασκευές.

Η πρώτη ομάδα είχε σαν θέμα της την υποστήριξη της κτηνοτροφίας στα ερημονήσια με τη βοήθεια της Ρομποτικής. Το αμφίβιο όχημα που δημιουργήσαμε φροντίζει καθημερινά για τη διατροφή των ζώων που ζουν στις βραχονησίδες.

Η δεύτερη ομάδα μας επέλεξε να ασχοληθεί με διεθνή ζητήματα κατασκευάζοντας το ρομπότ Έλληνας πρέσβης. Οι ενέργειές του βοηθούν στη διατήρηση της ελληνικότητας των βραχονησίδων μας. Το όνομα της ομάδας μας είναι Γαλανόλευκες ζώνες και η  κατασκευή μας φροντίζει να υποδεικνύει την ελληνικότητα του νησιού υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία.

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικό Ρομποτικής (ΜΦΡ) το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Σχολικών Συμβούλων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και Καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Η ομάδα Ρομποτικής του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.
Οι μαθητές που εκπροσώπησαν την ομάδα μας είναι οι Γκιλιμανάκη Πασχαλία, Κωφοτόλης Κωνσταντίνος, Μονόχειρ Δημήτρης, Νυχτοπάτης Αντώνης, Πάσχου Ελεάνα και Ραβάνης Κωνσταντίνος. Την ομάδα συνόδεψαν δύο από τα μικρότερα μέλη της, ο Γκιλιμανάκης Απόστολος και ο Τσελέπης Απόλλωνας.
Παρουσίασαν το έργο τους μαζί με άλλες 83 ομάδες από όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να πάρουν μια ικανοποιητική , για πρώτη συμμετοχή, θέση. (45η θέση ανάμεσα στις 84 συνολικά ομάδες). Να σημειωθεί ότι ο ανταγωνισμός είναι τρομερά μεγάλος σε αυτή την κατηγορία και ότι η τελική κατάταξη είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
Η αποστολή των παιχτών κατέβηκε στην Αθήνα με προπονητή τον Δομουχτσή Στέργιο, δάσκαλο του Σχολείου μας. Ο τεχνικός μας Τσελέπης Μανώλης συνόδευσε την αποστολή εκπροσωπώντας τους χορηγούς της ομάδας, οι οποίοι ανέλαβαν τα έξοδα μετακίνησης αλλά και τη γενικότερη τεχνική υποστήριξη της αποστολής.