Με την άνοδο της θερμοκρασίας της γης, τη μεγάλη ξηρασία και την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, η εκδήλωση και η εξάπλωση των πυρκαγιών είναι πλέον πιο έντονη.

Μελετώντας τα φαινόμενα αυτά και αναζητώντας λύσεις ευαισθητοποίησης και προστασίας, οι μαθητές της Ε1 τάξης δημιούργησαν σε συνεργασία και με τον δάσκαλο Πληροφορικής κ. Απόστολο Σπένδα το Ερωτηματολόγιο «Η Φωτιά σε αφορά». Τα ερωτήματα διαμορφώθηκαν στο μάθημα της Γλώσσας και της Γεωγραφίας και πηγή αναφοράς αποτέλεσε το αντίστοιχο Ερωτηματολόγιο για τις πυρκαγιές, της WWF.

Οι μαθητές σας καλούν όλους να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Το Ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και τα στοιχεία από τις απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της σχολικής-μαθητικής έρευνας. Ο στόχος του Ερωτηματολογίου είναι η ευαισθητοποίηση όλων, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι!

Για το Ερωτηματολόγιο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://docs.google.com/forms/Η φωτιά μας αφορά!

Στα πλαίσια του διαθεματικού προγράμματος «Κλιματική αλλαγή και Φυσικές  Καταστροφές» καλέσαμε στο Σχολείο μας την Πυροσβεστική Υπηρεσία να μιλήσει στους μαθητές για την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στις πυρκαγιές. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας στην αυλή του Σχολείου ένα πυροσβεστικό όχημα.

Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄και Ε΄τάξεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστασία από τη φωτιά, καθώς και  για την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση κατά τους θερινούς μήνες. Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν επίδειξη του εξοπλισμού του πυροσβεστικού οχήματος καθώς και της εξάρτυσης των πυροσβεστών. Ευχαριστούμε πολύ την Πυροσβεστική Σερρών και την κα Τάνια Πούλιου, πυροσβέστη και μητέρα μαθήτριας του Σχολείου μας, που διευκόλυνε τη διοργάνωση αυτής της ενημέρωσης !

Την Παρασκευή 10 Μαΐου θεατροπαιδαγωγική ομάδα από το ΚΘΒΕ παρουσίασε το πρόγραμμα «Προς την Ελευθερία» σε μαθητές του σχολείου μας. Το πρόγραμμα έχει θέμα την πολιορκία του Μεσολογγίου και την ηρωική έξοδο, μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών που είναι αδέσποτα σκυλιά της πόλης. Το πρόγραμμα έχει βιωματικό χαρακτήρα και οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη της δράσης, μια δράση που προτρέπει σε βαθιά σκέψη για την αντιμετώπιση κρίσιμων διλημμάτων.

Η Δ2 τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, δημιούργησε τις εργασίες που μπορείτε να δείτε στο βιντεάκι
 
 
Με την εργασία τους αυτή τα παιδιά του Δ2 καλούν όλους τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου μας, καθώς και τους γονείς, για περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο γυρίζει σελίδα!
Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα!