Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου. Στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας παρακολούθησαν διαστρικά ταξίδια στο κινητό πλανητάριο Κρήτης. Οι προβολές, που αφορούσαν θέματα Αστρονομίας, ήταν διαφορετικές για τους μεγαλύτερους μαθητές και πιο απλές για τους μικρότερους. Μέσα στον θόλο, τα παιδιά, καθώς περιβάλλονταν πλήρως από την 180 μοιρών οθόνη, παρακολούθησαν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό, οπτικοακουστικό θέαμα! 

 

 

 

Έγινε δεκτή η αίτηση του σχολείου μας για συμμετοχή στα Einstein Schools. Πρόκειται για μια παγκόσμια πλατφόρμα συνεργασίας σχολείων. Μέσω της πλατφόρμας θα έρθουμε σε επικοινωνία με σχολεία που ασχολούνται με τεχνολογία και θέματα σχετικά με το διάστημα. Η πρώτη μας συνεργασία ήταν με το σχολείο P-244  Slovenian College primary school στη Mendoza της Αργεντινής, με θέμα την έκλειψη ηλίου που έγινε στην Αργεντινή και τη Χιλή στις 2 Ιουλίου. Οι μαθητές από την Αργεντινή μας έδειξαν πώς κατασκεύασαν «σκοτεινές κάμερες» για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την έκλειψη. Μας είπαν ότι διάβασαν στην τάξη τους την Ιλιάδα και την Οδύσσεια και εντυπωσιάστηκαν τόσο, ώστε θέλησαν να συνεργαστούν με ένα σχολείο από την Ελλάδα.

Μέντορας του σχολείου μας για θέματα σχετικά με τη μελέτη του διαστήματος ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χαρμανδάρης, Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.